Thursday, 16 October 2014

Spaghete carbonara cu vin

Ingrediente:

4 catei usturoi 1-2 linguri ulei 6 felii de sunca cu grasime , taiate bucatele 5-6 linguri vin alb 4 oua 3/4 parmezan ras 3/4 cascaval ras piper negru macinat 1/4 ceasca patrunjel verde tocat 500 g spaghete fierte  
 
Mod de preparare:
 
Pentru a face sosul de carbonara trebuie sa folositi parmezan, vin alb si sunca.Se curata cateii de usturoi, se taie in doua si se prajesc in uleiul incins, amestecand intruna pana ce se rumenesc. Se adauga bucatelele de sunca si se prajesc la foc potrivit, pana ce devin crocante. Se sting cu vin si se mai lasa sa fiarba circa un minut. Se bat ouale cu telul si se incorporeaza cascavalul taiat fasii, cascavalul ras, patrunjelul si piperul macinat. Se pun spaghetele calde intr-un castron, se adauga sunca si sosul de vin si se amesteca bine. La sfarsit se incorporeaza si amestecul de oua si cascaval. Spaghetele carbonara se servesc imediat, presarate - eventual - cu putin parmezan sau cascaval ras. Pofta buna!
 

 
 




No comments:

Post a Comment