4 catei usturoi 1-2 linguri ulei 6 felii de
sunca cu grasime , taiate bucatele 5-6 linguri vin alb 4 oua 3/4
parmezan ras 3/4 cascaval ras piper negru macinat 1/4 ceasca patrunjel
verde tocat 500 g spaghete fierte
Mod de preparare:
Pentru a face sosul de carbonara
trebuie sa folositi parmezan, vin alb si sunca.Se curata cateii de
usturoi, se taie in doua si se prajesc in uleiul incins, amestecand
intruna pana ce se rumenesc. Se adauga bucatelele de sunca si se prajesc
la foc potrivit, pana ce devin crocante. Se sting cu vin si se mai lasa
sa fiarba circa un minut. Se bat ouale cu telul si se incorporeaza
cascavalul taiat fasii, cascavalul ras, patrunjelul si piperul macinat.
Se pun spaghetele calde intr-un castron, se adauga sunca si sosul de vin
si se amesteca bine. La sfarsit se incorporeaza si amestecul de oua si
cascaval. Spaghetele carbonara se servesc imediat, presarate - eventual - cu putin parmezan sau cascaval ras. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment