Wednesday, 15 October 2014

Alba ca Zapada

Ingrediente:

Foi:

10 linguri lapte
10 linguri zahar
10 linguri ulei
1 lingurita amoniac stins in otet
2 oua
sare
faina cat cuprinde

Crema:

1 litru lapte
8 linguri rase faina
6 linguri rase zahar
zeama si coaja de la o lamaie
200 g unt

pt décor

nuca de cocos


Mod de preparare:

Aluatul:

Se dizolva zaharul in lapte , apoi se adauga ouale ,sarea ,uleiul, amoniacul, se amesteca apoi se pune faina si se framanta un alut potrivit de tare, atat cat sa se poata intinde 3-4 foi (depinde cat e tava de mare, ingredientele sunt pentru tava mare de la aragaz). Foile se coc pe dosul tavi presarate cu faina.

Crema:

Desfaceti faina in 10 linguri de lapte rece, adaugati zaharul. Restul de lapte il puneti la fiert impreuna cu coaja de lamaie.  Cand laptele da in fiert (sa aveti dat focul foarte mic)adaugati toata compozitia de lapte rece cu faina, amestecand continuu pana ce incepe din nou sa fiarba. O lasati sa fiarba pana ce compozitia se dezlipeste usor de vas. Lasati compozitia la racit, amestecand din cand in cand.A tunci cand se racoreste, puneti untul (lasat de seara in bucatarie) putin cate putin, amestecand energic . La urma se adaugasi zeama de lamaie, esenta de vanilie, rom dupa preferinta. Se asambleaza prajitura astfel: foaie crema foaie crema foaie. Bagati tava cu prajitura intr-o punga de plastic si inchideti-o bine la gura. Puneti tava la rece pana a doua zi cand o taiati in romburi si o pudrati cu nuca de cocos






No comments:

Post a Comment