Wednesday, 15 October 2014

Chec cu pere

Ingrediente:

6 ouă
200 gr. de unt
400 gr. de făină
500 gr. de zahăr (chiar mi se pare foarte mult; 200 de gr. per porție sunt de ajuns)
2 linguri de cacao
1 linguriță de praf de copt
1 lingură de zahăr vanilat
1 lingură de coajă de lămâie
4 pere mari (3 ajung)

Mod de preparare:




Curatam perele de coaja.Îndepărtăm miezul și sâmburii. Tăiem perele felii. Luăm un castron mare si punem perele.  Cu ajutorul unui mixer frecăm zahărul cu untul. Trebuie să se amestece bine până se dizolvă tot zahărul.  Separăm gălbenușurile de albușuri. Albușurile trebuie bătute spumă. Puteți folosi tot mixerul sau dacă aveți mult spor le puteți bate la mână. Ne întoarcem acum la primul castronul și adăugăm gălbenușurile unul câte unul amestecând după fiecare. Apoi turnăm praful de copt, zahărul vanilat, coaja de lămâie și făina treptat. Amestecăm.  La final adăugăm albușurile spumă și amestecăm prin răsturnare. Acum aluatul va deveni mai spumos. Mutăm jumătate de compoziție în alt castron și adăugăm lingurile de cacao. Amestecăm. Acum avem două castroane pentru că checul este în două culori. Pregătim cele două tăvi în care întindem hârtie de copt. Turnăm mai întâi aluatul cu cacao și așezăm feliile de pere așa ca în poză. Peste el turnăm stratul de aluat alb. Punem tăvile în cuptorul preîncălzit, la foc mic spre mediu. Checul se face în 30-40 de minute. Dar dacă nu sunteți siguri că e gata, după 30 de minute înțepați checul cu o scobitoare. Dacă e făcut, scobitoare iese uscată. Pe mijloc însă o să fie aluatul mai moale de la fructe, deci nu vă lăsați păcăliți de zona asta.
Lăsați să se răcească bine până îl tăiați și mâncați. Serviți simplu sau pudrați cu zahăr pe deasupra, mâncați cu iaurt, smântână sau o cană de lapte rece.











 
 
 
 
 


No comments:

Post a Comment