Wednesday 1 October 2014

Briose cu ciocolata

Ingrediente:

- 1 margarina
- 500 g zahar
- 4 oua
- 1 pliculet praf de copt
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 lingurita cacao
- 500 g faina

Mod de preparare:






Pentru inceput puneti margarina (care trebuie sa fie moale pentru a se amesteca mai usor) intr-un vas pentru mixer si adaugati zaharul.



Amestecati pana se omogenizeaza. Apoi separati galbenusurile de albusuri. Spargeti pe rand cate un ou; puneti galbenusul peste margarina si albusul in alt vas pentru mixer. Amestecati dupa fiecare galbenus adaugat. Apoi puneti zaharul vanilat si praful de copt.


Dupa ce ati amestecat si acestea, puneti o lingurita de cacao si omogenizati.



Apoi adaugati si jumatate din cantitatea de faina. Amestecati din nou. Acum este momentul sa bateti albusurile spuma. Dupa ce spuma este foarte bine batuta, puneti in compozitie jumatate din spuma de ou si restul de faina si amestecati usor cu lingura de lemn pentru ca spuma sa nu se lase. Apoi puneti si restul de spuma si amestecati usor.



Acum pregatiti tava pentru coptul brioselor. Puteti folosi o tava speciala pentru briose sau o tava normala; in ambele puneti cosulete de hartie pentru copt briose.



Puneti compozitia cu lingura in fiecare cosulet si apoi dati tava la cuptor la foc potrivit.
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 


No comments:

Post a Comment