Ingrediente:
2 oua
1 pahar (de 150ml )i zahar
1pahar lapte
100 gr unt
zahar vaniliat
1 lingura cacao
1lingurita bicarbonat
2 pahare faina
visine
1 lingura de gris pentru visine
Mod de preparare:
Intr-un castron am spart ouale intregi ,am adaugat paharul de zahar
si zaharul vaniliat si am frecat bine pina s-a dizolvat zaharul, am
adaugat untul (sa fie suficient de moale ) sa se poata omogeniza bine
cu ouale si zaharul, am mai frecat pina devine spumant,apoi am adaugat
laptele amestecam bine pina se incropeaza ,apoi adaugam bicarbonatul
stins cu un picut de zeama de lamie sau otet,si faina . Amestecam bine si punem compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu
hirtie de copt (la mine fara hirtie ). Am lasat un picut din compozitie
si am amestecat cu lingura de cacao. Am amestecat visinile cu o lingura
de gris fiindca erau prea zemoase, le-am pus peste compozitie in tava
apoi cu restul de compozitie cu cacao m-am jucat pe deasupra celei din
tava .. Am pus tava in cuptorul in prealabil incins la 180 gr. si am
lasat pina devine aurie si marginile se deslipesc usor de tava ..
No comments:
Post a Comment