4 kg ardei capia
350 ml otet tare
100 ml ulei de masline sau floarea soarelui
o lingura si jumatate de sare ( sa nu fie fina)
2 linguri zahar
o lingura boabe de mustar
o lingura boabe de piper
5-6 catei de usturoi
4 borcane de cate 700-800gr
Mod de preparare:
Coaceti ardeii, dupa care ii curatati de coaja deasupra unei cratite ca sa curga lichidul din ei in cratita, deoarece apoi ii veti pune in borcane. Ii desfaceti doar pe o parte si le scoateti cotorul si semintele. Cel mai bine este sa nu ii spalati ca sa isi pastreze aroma de copt si sa isi lase zeama lor delicioasa.
Dupa ce ati terminat de curatat toti ardeii, ii asezati in 4 borcane de 720-800 gr cu tot cu zeama care au lasat-o ardeii si puneti printre ei cate 3-4 feli de usturoi, apoi pregatiti lichidul intr-o craticioara.
Puneti otetul, uleiul, sarea, zaharul, boabele de mustar si piper si lasati sa dea in clocot. Turnati lichidul fierbinte peste ardei si inchideti bine capacele.
No comments:
Post a Comment