2 kg pere
0,5 kg zahar
2 lamai
1 baton vanilie
Mod de preparare:
Alege pere de toamna, din soiuri
aromate. Spala fructele si curata-le de coaja. Pentru a nu se inchide la
culoare, pe masura ce se curata, se pun intr-un vas cu apa rece, in
care s-a adaugat putina zeama de lamaie. Fructele curatate se taie in sferturi,
apoi se indeparteaza casuta samburilor. Dupa plac, poti lasa bucatile de
pere in aceasta forma sau le poti taia cubulete. Aseaza feliile de pere intr-un vas mare
si toarna peste ele un sirop clocotit, preparat dintr-o jumatate de
kilogram de zahar si un litru de apa. Acopera vasul si lasa-l sa se
raceasca. Repeta aceeasi operatiune inca o data pana cand perele se inmoaie, apoi pune fructele la borcane, turnand peste ele siropul. Completeaza cu apa, daca este nevoie,
pentru ca fructele sa fie bine acoperite. Adauga la fiecare borcan
vanilie sau o coaja de lamaie. Inchide borcanele si sterilizeaza-le.
No comments:
Post a Comment