Wednesday 15 October 2014

Castraveti bulgaresti in otet

Ingrediente:

castraveti
4 morcovi
3 cepe
cateva bucati de hrean
otet
sare neiodata
zahar
foi de dafin
usturoi
condiemente pentru muraturi (boabe de piper, boabe de mustar, seminte de marar)

Mod de preparare:
 
Ceapa se taie solzisori. Morcovii se taie rondele sau bastonase. Hreanul se taie bastonase. In borcanele spalate si usacte se pune o lingurita de condiment. Se pune ceapa. Se umplu borcanele cu castraveti. Se pune morcov si hrean in borcan pe lateral. Peste castraveti se pun 2 catei de usturoi si cate o frunza de dafin. Se adaug o lingura de sare si zahar in fiecare borcan. Se pun 5 linguri otet in fiecare borcan. La sfarsit se umplu borcanele cu apa rece. Se infileteaza capacelle si strangem bine. Intr-o cartita incapatoare se pune un prosop, apoi borcanele in cratita si apoi se pune apa cat sa ajunga la jumatatea inaltimii borcanelor. din momentul in care apa da in clocot se lasa 30 minute. Se lasa sa se raceasca in cratita. Se pot consuma in 2 saptamani.
 

 


No comments:

Post a Comment