Ingrediente:
500 g ardei iuti
600 ml de otet de 9 grade
50 ml otet balsamic (optional)
200ml apa
1 capatana de usturoi
1 ceapa rosie
piper boabe
mustar boabe
5-6 frunze de dafin
1 lingura de zahar (optional)
1 lingura de sare grunjoasa mare
5 borcane de 370 de gr
Mod de preparare:
Ardeii iuti se spala bine si se aleg cei moi si cei loviti Se sterilizeaza borcanele la cuptor timp de 30 de min sau se fierb bine 5 min in apa clocotita. In borcanele sterilizate se pune 1 catel de usturoi, o feliuta de ceapa (julien), 1 lingurita boabe de mustar, 6-7 boabe de piper. Se aseaza apoi ardeii iuti in borcane insa nu-i indesati/aglomerati prea mult. Printre ardei se poate pune si fasole verde. Deasupra se mai pune cate o feliuta de ceapa rosie. Intr-o oala se pune la fiert otetul impreuna cu sarea, zaharul, foile de dafin, apa si otetul balsamic. Se tine pe foc pana incepe sa clocoteasca. Cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si se toarna fierbinte in borcane. Nu puneti capacele imediat, acestea se pun a doua zi. Intre timp ardeii vor mai trage din otet si va trebuii sa mai completati. Borcanele se umplu otet pana acopera de tot ardeii. Se tin la loc racoros.
No comments:
Post a Comment