un ou un pahar mic de iaurt
un pahar mic faina
1/2 pachetel drojdie uscata
un praf sare
100 g unt pentru prajit
pentru garnitura:
400 g ciuperci taiate conservate
un catel usturoi
o ceapa mica
50 g unt
sare
piper
carnati
Mod de preparare:
Pentru clatite se amesteca toate ingredientele si se lasa aluatul sa se aseze timp de o ora. Intre timp catelul de usturoi se taie in doua si se unge cu el tigaia pentru ca aceasta sa se impregneze de gustul lui. Apoi, se topeste jumatate din cantitatea de unt si se pun ciupercile taiate si spalate, sarea si piperul. Se scutura tigaia si se lasa pe foc 5 minute. apoi, se adauga restul untului si ceapa taiata marunt si se mai lasa 10 minute, scuturand tigaia ca sa nu se lipeasca. Carnati se taie si se prajesc separat. In unt topit se pun cu polonicul mici cantitati din aluatul de clatite si pe masura ce se coc se pun una peste alta. Pentru servit pe fiecare blinie se pune o lingura de smantana, cateva ciperci si cateva feliute de carnati Sunt delicioase. Sper sa le incercati!
No comments:
Post a Comment