2 oua
150 g faina
300 ml lapte
50 ml smantana
5 g drojdie proaspata
un praf de sare
pentru garnitura
4 oua
un carnat
2 linguri ulei
Mod de preparare:
Pentru clatite intr-o craticioara se incalzesc laptele cu smantana si in acest amestec se desface drojdia. Se amesteca si se lasa deoparte. Intre timp, faina si galbenusurile se amesteca si se adauga progresiv laptele cu drojdia. Se amesteca bine, se acopera cu un servetel umezit si se lasa aluatul sa se aseze timp de o ora. Dupa expirarea timpului se adauga albusurile battue spuma cu sarea. Clatitele se coc intr-o tigaie antiadeziva, dupa ce s-a incalzit tigaia se pune cu plonicul aluat care se intinde intr-un cerc nu mai mare de 10 cm. Se coace un minut pe o parte, apoi pe cealalta. Se scot pe un servetel de hartie. Pentru garnitura se bat ouale si se coace o omleta. Cu o lingura se repartizeaza omleta pe blinii. Carnatii se taie felii si se prajesc in ulei. Carnatii se pun deasupra omletei pe blinii. Se poate pune si patrunjel pt décor. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment