Ingrediente:
180 gr faina
60 gr zahar
1 plic zahar vanilat
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
2 oua mici
470 ml lapte batut
20 gr unt topit
pt glazura
gem
fructe de padure
Mod de preparare:
Intr-un bol mare amestecati faina cu zaharul, praful de copt si bicarbonatul. Separat bateti bine ouale, adaugati laptele batut si 2 linguri unt topit. Amestecati bine. Turnati acest amestec peste cel de faina si amestecati, dar nu foarte mult, pana nu se mai vede faina, chiar daca raman cocoloase in aluat.
Incingeti bine o tigaie. Stropiti cu putina apa si daca sfaraie, atunci tigaia e suficient de incinsa. Acum dati focul pe mediu spre mic, obligatoriu. Clatitele nu se fac la foc mare! Folosind o pensula de silicon ungeti tigaia cu unt topit. Adaugati o lingura din compozitia de clatite si cu dosul lingurii dati forma de cerc. Presarati afine peste clatita si apasati-le usor cu mana sa intre bine in aluat. Lasati sa se prajeasca pana vedeti ca margine clatitei este uscata, cca 2 minute. Folosind o paleta intoarceti clatita si mai prajiti 2 minute. Repetati pana terminati aluatul. Dupa fiecare tura de clatite stergeti tigaia cu un servetel si apoi ungeti-o cu unt. Scoateti clatitele pe o farfurie. Serviti imediat cu gem si gructe de padure sau dupa preferinta. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment