Ingrediente:
- 4 kg rosii de gradina
- 750g ceapa alba
- 200ml ulei
- 200ml otet alb
- 300g zahar
- 10 boabe de ienibahar
- cateva boabe de piper
- 5-6 linguri de sare grunjoasa
- 4-5 foi de dafin
- o lingura mare de boia dulce
- o lingura mare de boia iute
Mod de preparare:
Mai intai oparim rosiile in apa, ajunge sa le scufundam cate un minut pe
fiecare ca sa o putem curata usor de pielita. Separat, taiem ceapa
pestisori si o calim in ulei. Cand ceapa e aurie, o mutam in oala mare si o amestecam cu rosiile curatate de pielite si taiate in jumatati.Peste rosii punem otetul, zaharul si restul condimentelor, apoi lasam totul sa fiarba cca o ora, la foc mic, amestecand des. Luam apoi oala de pe foc, verificam daca rosiile sunt moi, apoi le dam prin blender
pentru a obtine o pasta. O punem din nou pe foc si o lasam sa fiarba
20-30 de minute pana scade si are o consistenta vascoasa. Mai potrivim o
data de sare si piper daca e cazul. Incalzim in cuptor
4 sticle de 500 ml, pentru a le steriliza. In sticlele fierbinti turnam
ketchup-ul fierbinte si dam la dunst in patura 2 zile, pana sticlele
sunt complet reci, apoi le putem muta in camara.
No comments:
Post a Comment