Wednesday, 15 October 2014

Musuroi de cartita (de casa)

Ingrediente:

2oo g faina
2oo g zahar
50 g unt
1 ou
250 ml lapte
2 lg cacao
1 pliculet praf de copt

Crema

1oo g ciocolata (am pus cu lapte si alune de padure)
3 banane
450-500 ml smantana
1 pliculet intaritor frisca
zahar dupa gust
putin praf de budinca de vanilie (care se face cu lapte rece)

Mod de preparare:
 
Topim untul si il racim, dupa care il amestecam cu ouale. Adaugam pe rand zaharul, laptele, cacaua si faina cu praful de copt. Aluatul obtinut se toarna intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit timp de 30 minute(pana trece testul scobitirii). Batem smantana putin, dupa care adaugam zahar, intaritor si praful de budinca, iar la final coicolata taiata cubulete micute. Dupa ce s-a copt blatul se lasa sa se raceasca. Se scobeste miezul blatului cu o lingura lasand o margine de 1 cm.Bananele se curata si se taie in 2 pe lung, se unple blatul cu bananele.Se pune crema de frisca si ciocolata deasupra formand o gramada. Deasupra se presara miezul de blat sfaramat. Pofta buna!
 


 


No comments:

Post a Comment