Ingrediente:
125 g miere lichida
50 zahar brun
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
1 ou
125 g faina alba
125 faina de secara
1 fiola esenta de rom
1 lingurita scortisoara
1 varf de cutit cuisoare macinate
1 varf de cutit nucsoara macinata
1 varf de cutit de sare
Pentru uns:
100 ml apa
1 lingurita amidon
Mod de preparare:
Mierea si zaharul se amesteca si se
incalzesc putin, apoi se muta in vasul de mixer, se amesteca cu oul,
zaharul vanilat si esenta de rom, apoi se bate foarte bine pana se face
ca o spuma. Faina alba si cea de secara se amesteca cu praful de copt,
scortisoara, nucsoara, cuisoarele si sarea. Se amesteca in spuma de
miere, apoi se framanta cu mana un aluat nelipicios, presarand din cand
in cand faina. Intre doua foi de hartie de copt se intinde un strat
subtire din aluat, apoi se decupeaza in diferite forme. Se dezlipesc cu
un cutit lat si se muta in tava tapetata cu hartie de copt. Se
incalzesc cei 100 ml apa si se amesteca cu amidonul pana se dizolva. Cu
acest amestec se ung formele de turta dulce, cu ajutorul unei pensule.
Se pot decora dupa plac, apoi se coc la foc mic, 15 minute, pana devin
aurii si se umfla putin. Se lasa la racit si se pastreaza intr-o cutie. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment