275 ml lapte;
50 g cacao;
2 plicuri zahar vanilat;
200 g unt;
350 g faina;
5 oua;
1 plic praf de copt;
coaja rasa de portocala;
o priza sare.
Mod de preparare:
Se pune zaharul si cacao intr-o cratita,
se amesteca bine apoi se adauga laptele, se pune cratita pe foc si se
amesteca pana incepe sa fiarba si zaharul s-a topit. Se adauga untul
taiat cubulete si se omogenizeaza in compozitie. Din crema sa opresc
cateva linguri pentru pus pe deasupra negresei. Cand s-a racit crema se
adauga pe rand galbenusurile amestecand bine dupa fiecare. Apoi se
adauga faina amestecata cu praful de copt, aromele, iar la sfarsit
albusurile batute spuma tare. Optional se poate adauga si nuca macinata.
Se unge si tapeteaza cu hartie pergament o tava dreptunghiulara, se
toarna compozitia si se da la cuptorul preincins la 180 grade C pentru
30-40 de minute. Se incearca cu scobitoarea pentru siguranta. Se lasa
putin sa se raceasca, apoi se toarna glazura deasupra.
Glazura:
In crema oprita se mai adauga 1 lingura cacao, 50 g unt si 20-30 g ciocolata neagra, se lasa pe foc sa se topeasca ciocolata si untul apoi se toarna peste negresa. Se decoreaza cu ornamente coloate pentru prajituri.
Glazura:
In crema oprita se mai adauga 1 lingura cacao, 50 g unt si 20-30 g ciocolata neagra, se lasa pe foc sa se topeasca ciocolata si untul apoi se toarna peste negresa. Se decoreaza cu ornamente coloate pentru prajituri.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment