Wednesday, 15 October 2014

Negresa pufoasa

Ingrediente:

250gr zahar
50 ml ulei
150gr unt
200 ml lapte
1 lingurita praf de copt
2 oua
60 gr faina
esenta de vanilie
un varf de sare
5 linguri de cacao
30 gr ciocolata neagra
Mod de preparare:
 
Incalziti cuptorul la 175 grade. Bateti albusurile spuma tare. Intr-o craticioara la foc mic, puneti untul taiat bucatele si cand s-a topit adaugati zaharul, 4 linguri de cacao, esenta de vanilie, laptele si uleiul. Cand s-a topit si zaharul dati craticioara la o parte si lasati sa se raceasca. Amestecati faina cu praful de copt 1 lingura de cacao si sarea.  Adaugati sosul facut inainte peste faina si mixati pana la omogenizare.  Adaugati galbenusurile, amestecati din nou, iar la sfarsit adaugati albusurile batute spuma si amestecati de sus in joc cu o lingura de lemn sau spatula.  Turnati compozitia in tava si coaceti negresa timp de 30-35 de minute la 175-180 grade.  Faceti testul scobitorii pentru a va asigura ca s-a facut.Pofta buna!
 

 
 

 



No comments:

Post a Comment