Ingrediente:
4 kg vinete
2 kg ardei capia
1 kg rosii
1 kg ceapa
1 kg morcovi
½ l ulei
sare
piper boabe
Mod de preparare:
Am copt vinetele si ardeii in cuptor in
tava, le-am curatat, le-am lasat sa se scurga apoi le-am tocat marunt.
Rosiile batut cu blenderul. Am fiert morcovii, apoi i-am tocat marunt.
Ceapa am tocat-o marut si am calit-o in ulei. Dupa ce am calit ceapa, am
pus rosiile, am lasat putin sa fiarba apoi am adaugat morcovii, ardeii
si vinetele tocate. Am condimentat cu sare dupa gust si am adaugat
cateva boabe de piper. Eu am lasat-o sa se fiarba pana a scazut destul
de mult, mai mult de un sfert si s-a ridicat uleiul deasupra.
Dupa ce am oprit focul am pus zacusca in borcane si le-am bagat la foc
mic la cuptor pentru 30 minute. Am stins focul si le-am lasat in cuptor
sa se raceasca pana a doua zi.
No comments:
Post a Comment